dslr + air terjun + nasik goreng pattaya = paradise

CERITA #1

pagi yang hening. burung-burung mula meninggalkan sarang, matahari baru nak menyinar. kelihatan seorang, dua orang, tiga orang budak cumil berjalan merentasi koridor blok f, turun tangga sambil menyandang beg besar berisi pakaian dan yang seangkatan dengannya. sambil berjalan mereka bernyanyi riang, berbual dengan penuh rasa keterujaan. bunga-bunga di sepanjang susur gajah mekar mewangi bagai turut meraikan kegembiraan mereka. hari yang indah. hari yang permai. hari yang penuh dengan kejutan.
dari kejauhan seorang lagi budak cumil sudah setia menanti.

budak cumil #1 : semekom bhai!!
budak cumil #2 : wohoooo!!!
budak cumil #3 : ..................
budak cumil #4 : (sambil memegang enpon dan memandang rakan-rakanya yang lain dengan penuh sayu) chalet tutup la hari ni. kak eli tak ade, sedara dia meninggal.

budak cumil #1, #2, #3 : (ternganga)
keadaan senyap selama lima saat. tiba-tiba suasana dikejutkan dengan teriakan budak cumil #1
budak cumil #1 : hekeleh!!! ko prank je ni kan??!! ahaaha! bajet aku nak percaya la!!
budak cumil #4 : (terkedu) ....Ya Allah, betul la, aku baru call die tadi, die cakap chalet tutop
budak cumil #1 : (ternganga dengan lebih lebar)
budak cumil #2 : abis tu macam mane ni? tak kan tak jadi? huhu
kesemua budak cumil saling berbalas pandangan
budak cumil #4 : bibah ko call kak as, suro die google carik chalet laen, jangan bagi die tido, huh
budak cumil #2 : okey2, aku mesej dia sekarang

keempat-empat budak cumil pon mengangkat bontot meninggalkan kawasan tersebut menuju ke bus stop untuk menaiki bas ke fakulti. kerana hari ini mereka perlu menduduki kertas peperiksaan yang terakhir untuk tahun dua ini. dalam perjalanan suasana sepi, diringi bunyik cengkerik dari semak di tepi blok c.

budak cumil #3 : ................................................. (sambil memandang rakanya yang lain)
                         ........... buat malu la bawak beg besar cenggini
budak cumil # 1, # 2, # 4 : ........ warghwarghwarghhhhhh!!!!!!!! (ketawa guling-guling)

sekian.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CERITA #2


amaran---> sila baca ayat seterusnya dengan nada gumbira budak darjah satu. "pada hari selasa yang lepas, saya dan rakan-rakan pergi bercuti. kami pergi dengan menaiki teksi. teksi itu berwarna merah. pemandu teksi itu seorang laki-laki cina. beliau seorang tua. rambut beliau berwarna putih. kami berlima menaiki teksi laki-laki cina tua itu. perjalanan ke sana agak jauh. dalam perjalanan saya melihat banyak bangunan tinggi-tinggi. akhirnya teksi itu sampai. kami membayar tambang sebanyak RM20. kami mengucapkan terima kasih. teksi itu pon pergi. kami pon pergi bercuti."

sekian.

oke, sekarang gabungkan cerita #1 dan #2, dan tadaaa!! anda da pon selamat mengcover intro untuk entry neh, magic kan, skang kite masok isik penteng lak, lalalala

....oke. serius! aku nak berenti merepek. haha, mahap membuang masa anda, so u olz, tak bermakne abes exam kalau tak meronggeng, so kali ni atas cadangan bernas pengarah program sape lagy kalau bukan si kumbang (bukan nama sebenar) destinasi pilihan kami kali ni adalah sungai kemensah yang terletak di kg kemensah! wohooo!! dekat je kemensah ni, belakang zoo negara je. so mesti ramai tak tau kan, kat area kl ni wujud lagi perkampungan yang macam ni, ingat setinggan je banyak, tak sangka lak kat celah-celah zoo negara ni ade lagi panorama indah yang masih terpelihara tak tercemar camni. errr tercemar sket lepas kami abes berkubang kat situ lar, hahaha

at first ingat nak dudok kat satu chalet ni, warisan rimba kot name die, tapi tetibe owner die tak ade, dalam family dia ada berlaku kematian, so we all pon tuka plan, carik chalet laen plak. tempat tu memang banyak chalet. google punye google jumpa chalet jinbara. huii denga nama pon rase nak karok da, haha, tapi last-last kami decide tido kat chalet laen, sebab condition kat jinbara tu tak berapa nak convenient sangat, terutama untuk gadis-gadis ayu belasan tahun cam kami neh, awww, bahaya tau bang (err, haktuih!! aku pon geli, haha) tapi siyesss, sori la aku memang tak ingat la ape nama chalet yang kami stay tu (walhal dengki tak nak bagitau) haha, tak, ni betul ni, aku memang ade masalah dengan navigation, nama tempat, muke orang, nama orang, dan yang seangkatan dengannya. ("eleh, ade aku kisah?" aku tau lam ati korang mesty pike cenggini kan, sob2, yela, aku sambung citer)

anyway tempat maen aer kat situ memang tip top la wa cakap lu derrr, bersih, lawo, aer die jernih, perghh dragon fly bape eko da kitorang jumpe (ingat lecture bact dulu? kehadiran dragon fly neh indicator yang aer tu bersih, wohoo) siap ade tayar tempat terjun lagy, alemakk wehh! bile snap pic siyess cam gambo dalam kalendar, peh, memang lawo. (ke aq je yg exaggerate? haha) cume slack sket tang chalet die jela, aaa sebelom tengok gambo chalet kat bawah, ape kate kite imbas kembali zaman kita tadika dulu. kekecik dulu kita salu maen pondok-pondok kan? kan? aaa jadi korang kekalkan imej pondok tempat korang maen pondok-pondok tu dalam kepala, pastu cantumkan dengan gambaran sungai kemensah yang aku explain jap tadi. haha, dapat tak? lau tak ley wat maknenye korang tak cumil, hehe. sebenarnya kondisi chalet tu okayy je, cume spacing je kureng. besa dia dalam depa dua orang je. tapi at least hepi gak la, sebab besar sket dari liang lahad. errr..
anywayy, malam tu memang jadik sardin la tido, aku tak tau sape yang gergasi sangat kat tengah tu sampai aku yang tido kat tepi dinding neh rase cam kene gelek steamroll je. siyesss kijam!!! malam tu aku tak ley tido langsung taw, da la tinge saket masok ayer, sekali tido kene himpet, siap kene harass lagy tuh, perghh seb bek sana sejuk, kalau tak memang tebaka pondok tu ngan api super saiya aku, hohoho

so pastu da sampai tempat aer terjun ape lagy? berendam la bhai, sampai ujung atap, eh, eh, sampai kecut, huhu. bape jam ntah kitorang maen aer, dari sampai tengahari tu sampai dekat nak maghrib, pastu sambung lagy pagi esoknye, maen macam orang tak nah jumpe aer. pastu maen yang pelek-pelek pulak tuh. pernah denga ade 5 orang budak gile maen pulis sentri dalam ayer? hah kitorang la tuh. cume versi kitorang laen sket, tak panggel pulis sentri, kite panggel buaye carik mangsa. konsep same dengan pulis sentri, cume si pengejar ni kene wat muke binatang liar cam buaya, dan yang dikejar plak kene lari terkapai-kapai ketakutan dalam air tu mintak nyawe. hah contoh camni : hahaha


banyak lagy la bende merepek kami buwat, tapi terlalu ganazz kalau nak cita kat sini, wahaha. k2, cite banyak pon tak gune, layan gambo lagy best! meh layannn, zaassss~~

baru sampai, sedang mengorder nasik goreng masin kat warung jinbara, wee~~
ea artis bhai!!

sume nak begambo gan artis


jumpe artis kene la mintak sain, hahaa


welkam ke teratak menanti roboh kami..


haa negok pondok blakang tu, cumil ark?? hahaa abaikan pemandangan kat depan ni, XD

solat tiang agame..

sekali pndang cam gerek, due kali pandang cam..err 

wohooo!!!

2 saat sebelom bliau lemas, isk

cam binatang yg suke panjat pokok tu, hahahaa

"arghhh de bangkai terapong!!" jerit bibah..

taktik baru bunoh org, pure2 begambo p senanye nak cekik die, haha


perghh bekeladak teros ayer

dugong ayer tawar, hahaha


gaye sepuloh

peewitt!! esoknye bunge tu tros layu, siyess!!!!

berenang ke nyares nak lemas? anda pilih.





cumill,,, cam aku....hua2


ninja...haiyakk!!

laok malam tu, slurrpp


alhamdulillah...


sarapan gan roti tiger, haha


orang eskimo pon join skaly

peeewiit!!

gadoh berebut roti...

care baru tangkap lalat, aa bukak mulot lebor2, tunggu ye mendarat, pastu ngep!!



huiyoo!! gambo kalendar!!


before terjun cam whore agy




Photobucket








ni sukan sea punye stail

woo, negok bubble die bnyak ke sket


cepat gle bliau terjun agy

woha kali ni bubble agak bnyak

err tersingkir dari acara teros..isk

penerjun propesenel

yihaaa!

magicnye, tetibe betuko plak bile nak jatoh, hish ilmu ghaib neh


nak selamatkan org lemas, muke sorang2 x ley blah, hahaa



maen kejor2, wohoo




"bertapa bawah air jatuh" -kesum 2011-






Photobucket






kije part time, tangkap larva nyamuk aedes, hahaha

woo!! awek cun!

bibah gaye lapan blas! 

hahaa, cam sukaneka pon ade


bekijesama membuat...???

tadaaaa!!! ini!! hehe

muke cun tapi takot ayer, humphh


malas nak crop, haha, initial kami, wee~~~



jadik buaye jap, yg sorg g tu posing maty, hadoii

dalam aer pon ley maen ketapi bai, weee~~

ketapi eksiden, err

lunch gan nasik goreng pattaya, perghh, err tatau pe belaku, upload bape kaly pon stil camni gak tak terrotate, sengetkann pale ye, huhu

menyelam berirama, hakhak haktuihh, hahaha


ketapi lagy..

perghh dalam ayer sume jadik rengan! magic2..


nak balek dah, tgu cab sambel karok, haha




credit tak terhingga kepada lensa anak bulan dan atero yang jadik photographer berkaliber, gambo sume cun, walaupon kejap je kat kemensah tapi bile da bersama gan insan-insan yang besh cam budak2 cumil neh rase gempak je idop, thanks for rocking my world guys, next sem lagy panjang lar langkah kite da dok serumah,haha kemensah in memories, notasraliro in heart, acecehh =)

p/s : aku da tawu rumah siti nurhaliza kat mane, weeee~~~ XD

2 Responses
  1. hahahaha..lawak la...hahahaha..aku guling2 baca..hahaha..lagi2 part gmbr...hahaha....aku tawu nama chalet tu.. Celi Chalet..hehehe...

    p/s: aku pn tawu umah Yusuf Haslam..hehehe


  2. iman Says:

    eh??? hahaha siyess aku lupe, wee~~

    yeah rab, pasneh kite ley beraye rumah artis, hakhak


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...