kekecewaan sastera

aiceh tajuk entry tak berhengat. hampir sehangat tahi ayam you.
ecceli aku terdapat hidayah nak cecite pasal ni time makan kat Ram tadi. jangan tanye aku Ram tu stands untuk ape, Ramlah Ram ke Ramasamy ke Rama-rama ke, or even Ramlan Mamat cegu metematik aku yang sekarang ni da jadik PPD amboi cegu jangan lupe saye anak morid cegu paling chomel dulu ni yang tak sengaje terjahanamkan motor cegu dulu hihi, siyes aku tak tawu. yang aku tau makan kat situ seyes sodappp sket dari makan pasiaq. naik berpeloh bro ketiak aku buat resepi nasik goreng seafood baru tadi. sume rencah aku bubuh, bukan takat 5 rencah 5 rase lagi dah, ni da tahap 18 rencah serba satu, sume hade, garam, kecap, cili, serbok cili, you name it bro, sampai gule pon nyares je nak termasok pinggan aku tadi naseb baek member sempat tolong tepis abes berbirat tangan tapi aku sempat lesing die balek teros die nanges-nanges pegi KLIA tahan jet balek Sabah. oke tipu. part mana pon aku tak tahu, hua hua!!  tapi aku ade satu teori. agaknye tukang masak die ni dulu keje kat pantry spital kowt. mane taknye sume jenes makanan die bahan tak buboh garam. nak kate mesken aku nengok kerabat die ni sume species badan Sparta tak pon Gladiator je sume. hihihu. tu yang tak memasal aku ngan memember sume pakat betukaq jadik top chef kejap tadi. ape beze makan kedai dengan makan masak sendri aku pon tak tahu. ape seh. tak best bro. tak best. sobs!

oh tak memasal terbuat dosa kat Ramli Sarep eh Ramu eh Rampaian Irama plak, (eden ade penyakit misteri-suke melatah kat belog) ecceli macam aku taip tadi arini aku nak cite sesikit la pasal sastera. bukan la aku nak buat literature review pasal buku A. Samad Said ke Yellow Pages ke ape, tapi juz nak membangkitkan balik kekecewaan yang aku alami pasal satu buku yang aku pernah kene wajeb bace time sekolah dulu.

tak silap aku time form 2 dulu kowt. kalau korang bermastautin kat area selatan korang mesti tawu pasal buku ni : Potato People.

hah? amacam, ingat sudeh? kalau rase-rase macam tak ley nak recall jugak ace cube masukkan kepala korang dalam rice cooker. orang kate haba dari nasik  yang panas ni elok untuk kulit. mane tawu berkesan untuk merawat penyakit hilang ingatan korang gak. *kepala hangguk aku!!*

okey ecceli aku sebenanye kuciwa sangat bangat hangat pengat tak ingat kat buku ni dulu. sebab ape? sebab isinya yang tak menepati kehendak Khalid Muhammad Jiwa aku. aku baru masok form 2 bro. baru nak belaja pakai bedak jonsen n bebi *jangan salah sebut plak haa* hingus pon kesat kat lengan baju lagi, bile bace tajuk buku ni aku mengharapkan citer yang macam gini :

"once upon a time, there lived a group of potato people in the land of potatoes. mama potato gives birth to baby potato while daddy potato went to potato's farm to harvest some potatoes to make ends meet. one day, daddy potato came home with one large potato as big as their potato house. mama potato was very happy and they end up making love on their bed and thus producing more and more baby potatoes due to mama potato's very excellent productivity..$&$#@$#!!!!! " (this is what you get when you trust a super blue-colored brain girl to wrote a story, huuu~)

err anyway, aku expect this kinda story lah! not some kind of a boring historical story line about some incurable potato plague and peole dying and million other boring stuffs. seriouslyy, kuciwa taw dulu. ibaratnye macam makan nasik goreng seafood takde rencah kat Ram...begitulah analogi betapa sadisnya kisahku ini dulu. sobs!

*ecceli aku pon tak sure main point aku ni sebenanye kuciwa bile makan kat Ram macam aku kuciwa sebab buku Potato People ni tak seindah jalan cite berbanding cover or aku kuciwa pasal Potato People ni macam kuciwanya makan nasik goreng tanpa bahan kat Ram. eh konpiusnye bace belog kaw!! gua belah dulu la!
tiiidakkkkk bro jangan broo jangan tidakkkk belah!! eh engat ekau sorang je konpius bro?! aku pon la! hakhakhak haktuih!!

one big happy potato family!

papa potato end up being a couch potato (due to his addiction to TV) and the term is now being commercially used  by people worldwide to describe this kind of abnormality

and with the royalty they got from Oxford and Thesaurus for using them in the saying they are now living happily ever after :)

THE END.
2 Responses
  1. hahaha..terer giler aku tahan jet nak g sabah..hahahahaha


  2. H.J Says:

    panjangnya merepek..haha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...