x de title, muhahaha

ummm...


pegi kafe beli roti,
rotinye sedap jename sweetie,
ohh, ape yang aku buat ni..
g update blog x study2???!!
dush!! nah amek aq tempeleng diri sndiri..
wawawiiie~




urff...aku buhsan gile laaa...buhsan asek ngadap nota je, napa aa aku x dilaherkan ngan photographic memory?? cam karim membe pasum aku yg genius gile duluw uw??  g lecture bawak tinge je, x yah nak salen2 nota segale bagai, pastu time exam jawab gempak gile pulak... 
uuu...busannye jadik orang biase, huahua x besyukor gile kan aku neh? lalala..p nak wat camne? da fitrah manusia camni (yela tu, fitrah aku sorang je senanye, ngaa) , suke meminte minte mende yang x de, mende yang ade  x disyukuri, bile mende yang ade tu da x ade baru tau nak hargai, nak menyesal plak itu ini ( apesal aku tetibe jadik emo neh?? senget la!! wahahaha)


hoho by the way cakap pasal genius neh tingat la plak kat satu muvi neh, a beautiful mind tajuk die, cite pasal mamat john nash neh yang genius tahap x hengat, tapi sayang, gile la plak... tapi siyes cite neh besh, inspired by a true story plak uw, tapi memang suspek gile la ngan mr nash ni kut, walopon ade schizophrenia, tapi bule menang adiah nobel uwww, wa caya la sama luu, aku pon nati da besa ( skang lom cukop besa n lebar g kew???!!) bakal menang gak adiah neh, tapi adiah novel la, bukan nobel, wahahahi~






ok2..memandangkan skang aku buhsan tahap dewa dewi, make mengembara la aku ke seantero alam maya ni tadi, tejumpe la pulak aku gan mende yang cam besh neh ntah kat mane2, so saje nak share di sini, mari layann..




"20 CARA UNTUK BUAT ROOMMATE ANDA DAFTAR MASUK HOSPITAL BAHAGIE"



(p/s : aku xde roommate so x dapat la nak prektiskan mende2 neh, sob2..)
















1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bahwe takde org kat rumah. Unpack segala barang anda & pegi tidor.


2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skarang"


3. Buat2 terjaga pade tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.


4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"


5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.


6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."


7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"


8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.


9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."


10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.


11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bahwe yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.


12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bahwe anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.


13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampung. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dalam risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.


14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.


15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.


16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.


17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, seperti kucing, offer utk beri makan kpd binatang tesebut. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.


18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.


19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.






-- ngahahahahahahh!! okeh, serius saiko!!!! wahahaha aku suke!! 
p/s : sape nak join haku prank atero ikut stail neh ankat tangan!! XD





3 Responses
  1. aku....hahaha...lot, yg ke 20 tu mcm best....hahahaa.....

    beautiful mind tu aku ade tgk...hehe..siyes sedey aku tgok crite tue....cian kat dia...huhuhuhu


  2. iman Says:

    # 21
    bawak kwn2 anda dtg bilik and rogol rumet anda ramai2 XD

    kan kan rab, besh kan cite tu, saspek kat bini die la, setia, hahaha


  3. mi2omar Says:

    ala...aku xde rumate nk praktikkan..aku wat kt ko je la lot..ahakz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...