salahke aku ditch hm? salah ke??

assalammualaikum, and praises to Allah

right now i should be at fac for HM, but then here i am, in front of my dearie lappy, typing words by words, sing along with k pop songs at the top of my lung ( bajet orang sebela ngan sekeliling tak denga je), covering myself with my warm and lovely blanket, and figuring the correct words to be filled in here.

jadi, aku ditch HM hari ni, tak de sebab pon, nak kate aku lewat bangun tak sempat kejar bas memang tipu la, pagi tadi aku bangun subuh awal kot, tapi sambung membuta la pastu, haha
then kol 7 rab ketok pintu suruh aku bangun, aku pon ngan rambut serabai muka selenga bagitau beliau aku malas nak pegi HM ari ni,kenapa? tak de sebab pon, memang aku saje saje je malas tak nak gi, hari2 kene gi kelas, hari2 kena naek bas, boring tau tak!!! disstress aku, hahah (astaghfirullah, semoga Allah ampuni dose aku)

sebenanye tajuk aku tak de kene mengena ngan post neh, ikutkan post2 sebelum neh pon tajuk takderk kaitan langsung ngan isi, huhu and to be honest, aku pon tak tau ape senanye isik post neh, hahah saje je nak wat something, duduk sensorang lam bilik, pastu bukak2 fb akak kesayangan aku da on the way nak balek umah- buka lauk asam pedas ikan paten malam neh, perghhh menguji kesabaran glew...hukhuk...sabo la wahai hati, 3 ari lagi, 3 ari je lagi... tiket ko da beli ( sambil bukak drawer check tiket kkkl aku ade ke tak)

ohoh!! alhamdulillah de g, still intact =)
oh, and last night i went to dectar for iftar permaj. permaj stands for persatuan mahasiswa anak johor ( kot..) oh the function was quite nice la, they served us with nasik ambang.. perfect timing- i've been craving for nasik ambang lately..last makan time kenduri tahlil arwah atuk dulu la.. =( ( oh make a detour, hurry up!! tak mo masuk mode sedih)

oh and i was really impressed by their nasyid performance, lame da tak denga performance nasyid live, back then at my alma mater ( my old school smsj ) every time there were a formal function or special occasion, nasyid performance is a must, time form 1 dulu brader yang nyanyi nasyid dulu memang sore bak buluh perindu la wa cakap lu, aku engat g name bliau, khai, hakhak ( adess aku bukan gedik k, neh cume mengimbau kenangan lame, down along memory lane gitu, haha)

adess rindunya time skola dulu, ngan member2 yang tahap kesengalan tak leh nak diukur ngan pembares, tak de gamba la nak share, sebab time skola lu aku meskin, tak mampu nak beli kamera, hakhak, ade pon gamba time amek result spm la, tp aku malas nak share sebab tudung aku serabai gile time tu ( mak aku ngan member2 la, peluk2 aku, tertarek tudung aku same, da tak cun, huhu)


dulu time skola aku rajen turun sahur bile ari rabu jek, hakhak sebab lauk sahur ari rabu sodapp : nasik goreng, sup telur, tembikai, memang tahap menjilat jilat semua organ luaran aku la die punye sedap, hahaha



tp skang da duduk uni neh bangun sahur pon jarang-jarang, sob3... makan pon setakat beskut mayat ngan jus angkasa jek, hukhuk..buka pon, ngan yee mee je la hari2, adeh aku isaw gak senanye neh, hari2 makan yee mee, bule terevolusikah aku menjadik ascaris suatu hari nanti?? segalanya mungkin di dunia ini.. ( sambil nyanyi lagu senario XX lam ati..-dia bole beruba wajah, bole beruba suara..-)


hoh panjang la aku mencarut berceloteh kali neh, nengok jam da kol seblas, dak2 tu mesti da abes HM, hakhak durjane gilew peel aku, tapi kembali semula pada tajuk post ini ya muhammad adif, salah ke, ya, salahke aku ditch HM??

otak corrupt aku mengatakan TIDAK kerna jika aku tak ditch, pastinya nanti akan bertambah bajuku lagi selai untuk dibasuh, dan kita tidak mahu itu berlaku ya muhammad adif, kerana ya, kerana, baju laen suda bertimbunan lagi tinggi dari timbunan baju tuan siti mastazliha membe aku yang sangat aku kasehi..

sekian.
3 Responses
  1. maceh lot.. mengglemerkn nama ku di sini...lagi... hhhahaha...sapa adiff tu?


  2. aku taw sape.....jeng..jeng..jeng...hehehe.. teka la tuan..hehe


  3. iman Says:

    ala, muhammad adif, pierre andre..lau ko nengok cite dunia baru tau la sape


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...