bila exam da abis....



sume orang gumbira bila exam abes, yang tak suka tu maybe de aberasi or variasi kat kromosom dier..tapi kesah ape aku? yang penting exam ako da abess...hoorauuyyy

betul la, exam wat orang tension, especially species cam aku yang kurang daya tahan pada virus ketensenan, bule gile woo lau ari2 exam..caye aa cakap aku..huhu

da la bile exam sume2 temasuk aku keje memerap je lam bilik ( hoho cam ade plak yang nak besuka sukaan? mau kene penampo laju2 kowt lau aku jumpe makhluk camtuh) langsung x bermasyarakat, bersosial, hakhak, seb bek la time buka ade geng cam dak2 sengal ni : ###### ###### #####





















terhibur gak hari2 ku yang tensen and kebosanan and x sabo gile nak berambus dari sini and kelaparan lauk rumah..

anyhow..tho how much exam irritates us, annoys us, and stresses us, all in all, at the end of the day, we cannot deny that it is the one which actually helps us to become a better person, the fact is, with good marks we can make our family proud and at the same time, satisfies our very self, but if Allah didnt give us the chance yet to get a good result, doesnt mean we doesnt deserve it, it only means that our time does not come yet. and most importantly, getting a good result is not everything about exam. its the learning process itself which is actually important. (gile aa...(monolog dalaman))

cuba bayangkan la, lau tak de la exam ni, kite bace buku ke? kite study ke? lau orang laen maybe ye, tapi aku memang for sure tak kan la. hahaha, so, my dear readers, exam actually IS good, it makes us read the notes, it makes us study, and most importantly, it makes us think, makes us use up the neurons in our brain,and it lets   us gain new knowledge, new ILMU from Allah

ilmu Allah ni terlalu luas, tak terkira oleh kita sebagai hamba-Nya, jadi sementara Allah da beri kite kesempatan untuk jadik student, untuk belajar bende baru, jangan la kite sia-siakan pulak,  grab all the upcoming opportunities, dont be afraid to try out new things and challenge ourselves, make ourselves a better person than yesterday. if today was a process, tomorrow should do us a progress, and paling penting sekali, ingat yang segala apa yang kite buat dalam proses hidup yang singkat nih,

LILLAHI TAALA.. semuanya kerana ALLAH TA'ALA

semoga hidup kita dirahmati Allah, insyaAllah =)

pinjam kate sorang sahabat karib aku, hahaha :

"HIDUP INI INDAH ANDAI KERANA ALLAH"

semoga kita mencapai keindahan itu, dan percaya adanya cahaya di penghujung jalan ini, insyaAllah =)

4 Responses
  1. ni teks untuk perucapan awam esok ke? hahaha


  2. iman Says:

    prektis beb, prektis, hahaha..


  3. hahaha...good3x....paling aku suka bab pinjam kata2 dr shbt karib...hahahahaha


  4. iman Says:

    hahaha, yo aih rab, tengs la atas kate2 yg bernas tuh, hehe =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...