a new day has come

semalam status-status kat pesbuk sume citer pasal bola. paling banyak citer pasal SingaberPura-pura la (cilok status sang kunang-kunang). memang, obvious sangat kot dorang maen taktik murahan ni nak lengah-lengahkan game. come on la, kate motto FIFA "my game is fair game". tak professional langsung la. sume la dalam team tu, dari director aka coach, players, medical team, tukang buat air, sume xde semangat kesukanan yang tulen. fair play konon. lepas ni FIFA bole tuka motto lar, jadik fun fair.hahaa asal aku emo neh? walhal off side pon aku ta paham-paham lagik. kihkih

anyway, seperti yang suma sedia maklum gak, lagi dua hari je lagi InsyaAllah anak bulan akan kelihatan, dan penyimpan mohor besar raja-raja (orang yang same dari zaman mak aku stil bebudak, alhamdulillah panjang umoq bliau) akan mengumumkan yang umat Islam akan memulakan ibadah rukun Islam yang ketiga yaitu berpuasa.. jadi..sudahkah puasa anda semua diganti?? bagi yang belum, (eh ko gile?? tinggal due hari je lagi!) tunaikan la ia sebelum puasa start. kalau tak kene bayar fidyah plak kang, huhuhu.

dan dengan bermulanya puasa, maka akan berakhirlah juga karier aku sebagai tukang-pujuk-customer-untuk-beli-banyak-barang alias jurujual separoh masa di tempat aku bekerja sekarang. haha, aku last kerja 1hb ogos nanti. bangge la jugak, selame ni mane penah kerja selama ni, dua bulan tu, walaupon x dapat nak collect duwet banyak mana, tapi at least aku sempat la gak merasa jadik senior bile ade budak baru masok keje  (x ley blah =P) tapi macam sayu la plak nak tinggalkan memembe yang aku kasehi neh, cam imah (da berenti tadi, take care imah! lebiu! err kalau ko bace lagi belog merepek ni lar, hahaa), t-rex  (yang x ganaz langsong x cam name die, hakhak), zai, (yg nampak je macho tapi senanye kecoh!! hahaha!) alia (budak kecik yg kurang zat =P) inah, kak dila, shida (yg walaupon kdg2 annoying tp most of the time oke, mintak2 ang x bace belog ni ea, heehee) and tak lupe....buat si dia yang namanya bermula dengan capital letter Y. (walaupon most of the time anda annoying, tapi.... err xde tapi-tapi!! anda memang annoying! haha!)

dengan ucapan---> anda semua telah menjadikan hidup saya penuh dengan warna dan cerita!!!saya gembira dapat kenal anda semua!! i love you all!! well, errr, MOST  of you.. =P hee


jadi, kepada umat Islam yang membaca coretan ini, selamat menunaikan ibadah puasa. semoga ramadan kita kali ini akan menjadi penuh makna dan barakah di sisi-Nya. InsyaAllah =)
note to myself : perubahan tu seperti ABC. need to take littler steps before aiming for a big one. semoga sentiasa dalam redha Allah.


till then <3
6 Responses
  1. tahniah ar beb..
    akhirnya jd pnganggur smula.. hak3..


  2. haaaaaaaaaaaa...kantoi...kutok2..hehehe name aq xde ehh???hehehee


  3. iman Says:

    gile tido : hahaa, bile da rase keje ni baru sedor jadik penganggur tu lagik best!! hakhak

    ea bella!!! hahahaa, aku lupe la nak bubuh name ko, tu la ko benti awal sgt, kan aq da lupe psl ko, ahahaha
    neway lebiu too beb!!! muahh


  4. mi2omar Says:

    lolot!!!!!!!!!!!!!!!! rendu ko! rendu! rendu! =p


  5. TrexZira Says:

    ahakz! ade name SAYA :D
    bangganya saya, hehe. btw, gonna miss u much lah daisy boo :(
    sure bosan jap lagi x dpt kacau kamu lagi, ishhh!


  6. iman Says:

    mimot!! rindu kamu gile gile jugakk yuyunkk! =D

    t-rex my jigglypuff!! kamu xde on my last day! sampainya hati, sob2.. =(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...